Đorđe Teodorović vodio Orliće do evropske bronze (©EHF)
Đorđe Teodorović vodio Orliće do evropske bronze (©EHF)

Suze radosnice Teodorovića: Probudili smo rukometnu Srbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 22:49

Selektor bronzanih Orlića emotivno govorio posle osvojenog odličja u Portugaliji

Nigde nas nije bilo godinama, a onda ovog meseca tri medalje za srpski repezentativni rukomet. Posle dve bronzane na Mediteranskim igrama podmlađenih selekcija, usledila je možda ona najveća, najznačajnija – treće mesto na juniorskom Evropskom prvenstvu.

Ima Srbija čime da se diči, ima novu generaciju koja bi konačno trebalo da vrati ovaj nekada naš trofejni sport na staze stare slave. Đorđe Teodorović je prošle sezone napravio bum sa kragujevačkim Randičkim, doveo ga do trećeg mesta u Superligi Srbije i izlaska u Evropu. Da je jedan od najbojih domaćih stručnjaka povrdio je i Portugaliji. Vodio je Orliće do bronze.

Izabrane vesti

Posle meča za treće mesto, u kome su srpske nade opet pregazile favorizovane Šveđane, Teodorović nije skrivao emocije, pustio je suze radosnice.

Pun sam emocija, ovo je nenormalan uspeh koji smo ostvarili. Ova ekipa ima veliki kvalitet, dva puta smo dobili takvu selekciju kao što je Švedska. Moram da se zahvalim svima koj su bili uz nas, ne samo na ovom Evropskom prvenstvu nego koji su uložili trud i rad da se ovi momci ovako moćno osećaju, da mogu da igraju protiv svih ravnopravno”, rekao je selektor Orlića.

Ova medalja je veliki zamajac za srpski rukomet.

Hteo bih da se zahvalim klubovima gde su reprezentativci radili, svim trenerima, stručnom štabu, administraciji, svi su oni zaslužni za ovaj uspeh. Savez je pružio fantastične uslove ovim momcima, verovali su nas. Svaka čast RSS-u. Dve bronze na Mediteranskm igrama, sada ova naša, a verujem da će i kadeti da naprave odličan rezultat. Rukomet u Srbiji se vraća, probudili smo javnost, pridobili je sjajnim igrama. Činjenica da je RTS prenosio polufinale i meč za treće mesto je sjajna stvar. Mogli su svi kraj malih ekrana da se uvere da jedna mala grupa Srba, kada je organizovana, može da predstavlja našu zemlju na najbolji način”, završio je emotivno obraćanje Teodorović.

Srednji bek Srbije, Stefan Dodić, izabran je za MVP Evropskog prvenstva, dok je rukometaš Vojvodine Marko Tasić najbolji defanzivac šampionata.



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeEHFĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara